Amit a bútortervezők javasolnak

Az előző leveleinkben bemutattunk több bútort, ami talán segíti valamelyest a választást, hogy pénztárca kímélő módszerekkel szebbé tedd az otthonod. Most szakmabéliektől kapott ötletekkel próbálunk meg kedveskedni, ami nem a stílust határozza meg, hanem leszűkíti a lehetséges bútorok széles tárházát.

Első lépésben fontos meghatározni, hogy milyen célra szeretnénk használni például az ülőgarnitúránkat. Hiszen van, aki gyakorlott vendégváró és nem éri be azzal, hogy ha három embert tud leültetni, ők olyan sarokgarnitúrát keresnek, ami végig háttámlával rendelkezik és nem túl mély ülőfelülettel.

Viszont akad olyan is, aki előnyben részesíti a családi pillanatokat, a "fetrengést" a TV előtt, hovatovább elterülni és nem foglalkozni mással csak a pihenéssel, ők inkább olyan sarokkanapét keresnek, aminek nagy és széles ottománja (lábtartós része) van.

A sarokgarnitúrák esetében egy másik sarkalatos kérdés, az ágyazhatóság. Sokan keresik az ágyazható funkciós sarokgarnitúrákat, mert "Enni nem kér!" Valóban, viszont ha két évente egy vendég téved Hozzád véletlenül, akkor kár lemondani egy-egy ütős dizájnról, extrém méretű bútorról vagy a mérhetetlen kényelemről csak azért, hogy ki lehessen nyitni.

Ha sűrűn rendezel bulikat és nem mindenkit engednél haza jó szívvel, vagy sokszor látogat meg a távolabbi család, akkor mindenféle ágyazhatósági megoldás jó lehet viszont, ha Te használod mindennapos alvásra, akkor már nem.

Ebben az esetben olyan bútort kell keresni, ami ágynak nyitva is mindenhol egyforma keménységű/puhaságú fekvőfelületet ad. De hangsúlyozom, csak akkor ha Te használod, hiszen ha kényelmes akkor a vendég is sokat marad.

         Viszont, mindenki csak addig nyújtózkodjon, amíg a takaró ér, szó szerint. Érdemes a méretet pontosan megválasztani, akár kijelölni a szobában, hogy mi az, ami kényelmesen szellősen elfér.

Szintén nem előnyös a nagy bútor, ha mást is szeretnénk betenni a nappaliba. A túl kicsi bútor pedig szomorú, magányos képet mutat a nappali közepén. Nagyon jó érzés, amikor az embernek méretre gyártják a bútort, viszont itt is figyelni kell a buktatókra, hiszen egy 320 cm-es alapmérettel rendelkező bútort 200 cm-esben le lehet gyártani, de elveszíti az arányát. A megfelelő méret kiválasztásában és az arányok megtartásában kérd nyugodtan kollégáink segítségét.

         A méretek és funkció után jöhet a szín. Mindenkinek megvan a maga kedvenc színe, de nem szabad minden ész érv ellenére kiállni mellette. Nem szabad mindennek túl sötétnek és egyszínűnek lennie. Gondolj bele abba a kínos pillanatba, amikor Drakula belép a nappalidba és még őt is nyomasztja a sok fekete bútor.

Persze ez csak vicc volt, de a tökéletes színharmónia választásban nagyon segítségedre lehet két dolog. Az egyik az Edwald Hering színköre, a másik pedig a Google, ami segít megtalálni az elsőt. A színkörön nagyon jól látható, hogy mely színek harmonizálnak vagy egészítik ki egymást.

A harmonikus színáradatban gyönyörű kontrasztot mutathat egy-egy kiegészítő darab (párna, kisbútor, szőnyeg). De ha a színkörrel nem boldogulsz gyere el nyugodtan valamelyik üzletünkbe és nézd át a hatalmas szövet választékunkat, amelyekből legyárthatjuk álmaid bútorát.

         Végül pedig jöjjön a legnehezebb része. Mennyit költsek rá? Erre a kérdésre nem lehet pontos választ adni, ami nem meglepő, hiszen mindenki mást engedhet meg magának. Egy dolog viszont biztos, a bútorokat több évre vesszük, ezért jól meg kell gondolni, hogy vegyünk-e egy picit drágábbat. Mi az Alpha Bútornál arra törekszünk, hogy a bútorok mindenki számára elérhető áron legyen és évekre szóljanak, akár egyedi gyártásról van szó, akár kifutó termékekről. Ha csak egy kicsi hiányzik kedvenc bútorodhoz vagy ha azt szeretnéd, hogy ne csak a bútorod, de a fizetés is kényelmes legyen igényelhetsz OTP áruvásárlási gyorskölcsönt több budapesti üzletünkben is, a helyszínen.

Bútorüzletek és az elérhetőségeik

Alpha bútor

Róbert K. krt.

1134 Bp., Róbert K. krt. 57.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Kecskemét

Kecskemét, Máriahegy 419.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

XI. Budafoki út

1117 Bp., Budafoki út 183.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Üllői út

1185 Bp. Üllői út 829

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha Bútor

Központi raktár

1182 Bp. Péterhalmi út 8

Elérhetőségek