Termék Szűrő
Kereső
Boltok listája
Elérhetőség
Árak
Anyag
Utoljára megtekintett
Sajnos még nem tekintettél meg terméket.
Kanapé választék

Kanapé választék

Rendezés / Oldalszám: Mennyiség oldalanként:

Kanapé választék

 

A lakások, házak berendezését számos olyan darab képezi, melyek minden háztartás elmaradhatatlan kellékei. Asztal és szék nélkül például a modern kor embere már nem nagyon tud kényelmesen ebédelni vagy dolgozni. Igaz ez az egyik legalapvetőbb bútordarabra, a kanapéra is. Nehéz olyan háztartást találni, ahol ne lenne egy ülőgarnitúra vagy csak egy kanapé, esetleg fotelek hozzá.

A kanapé szó eredete egészen az ókori görögökig vezethető vissza. Eredetileg olyan ülő vagy fekvő alkalmatosságot jelölt, amire egy baldachin szerű, teljesen zárt hálót, anyagot tettek, mely alá nem jutottak be szúnyogok és egyéb kellemetlen kis élőlények. A magyarban, mint francia jövevényszó van jelen, holott az angoloknál is létezett egy hasonló bútordarab, melyet canal pie néven emlegettek.

A kanapénak több típusa ismert, bár ezek között nincs éles határvonal. Vannak a jellegzetes, klasszikus darabok, jól párnázott ülőrésszel és szintén párnázott háttámlával, valamint középmagas kartámasszal. Ezeknek a lábazata egybefüggő, hátsó része a legtöbb esetben szintén jól kárpitozott, hogy térben való elhelyezésre is alkalmas legyen. Megjelentek a kisebb, négyszögletesebb típusok is, melyeknél már előfordul, hogy négy vagy több lábon állnak, kartámlájuk keskeny és alacsony, háttámaszuk nem ívelt és nem feltétlenül vastagon párnázott. Az utóbbi időben megjelentek a kartámla nélküli kanapék, melyek általában ággyá alakítható darabok, ezért háttámlájuk majdnem olyan magas, mint amilyen mély az ülőfelület.

A kanapék csoportosíthatók alaprajz szempontból is. Vannak az átlagos, téglalap alakú kanapék, vannak az „L” alakú sarokkanapék és újabban nagy divatját éli az „U” alakú sarokkanapé. A sima, egyszerű, hosszúkás kanapék még régebben ülőgarnitúrák részét képezték, melyekben a szokványos egy kanapé és két fotel felállás mellett megtalálható volt a nagykanapé, kétszemélyes kisebb kanapé és egyszemélyes fotel összeállítás is. A kanapé választék hatalmas, léteznek egészen kicsi darabok és sokszemélyes, nagy helyet igénylő bútorok is.

A megfelelő kanapé kiválasztásánál számos szempontot kell figyelembe venni, hogy a kiválasztott bútordarabbal hosszú távon elégedettek legyünk. Mekkora kanapéra van szükség? Ha kicsi a nappali, akkor már nem lehet óriásiban gondolkodni, de még mindig van bőven választék. A kisebb kanapék bőven elegek, ha a család nem túl nagy számú vagy nem fogadunk rendszeresen vendégeket, esetleg egyelőre egy albérletben lakunk. A nagyobb méretű kanapék esetében a helyigény igen változó lehet. Vannak keskeny, filigrán típusú darabok, melyek közül az öt vagy hat személy leültetése sem okoz gondot, mégsem tűnik nagy helyet foglaló tömbnek. A nem túl kipárnázott, nem mély ülőfelülettel és nem magas támlákkal rendelkező kanapék közül a nagyobbak is beférnek egy kisebb nappaliba. A vastag, párnázott, nagy ülőfelületű bútorok még akkor is összenyomják a teret, ha kisebbet választunk belőlük. Érdemes tehát tisztában lenni azzal, hogy a levegősebb vagy a kuckósabb hatást kedveljük jobban. Számos egyedi formájú kanapé is található a választékban, mint például a fiatalos, modern csepp alak, vagy a monumentalitás kedvelőinek az extra nagy ülőfelület. A kanapé anyaga szintén sarkalatos kérdés. Lehet kapni bőr, műbőr, textilbőr, vászon anyagúakat és ezek keverékeit. Ha van kisgyerek a háztartásban, érdemes megfontolni, hogy könnyen tisztítható, vagy könnyen újrakárpitozható darabot válasszunk. A kakaófolt vagy csokifolt, esetleg sáros lábnyom nem mutat jól egyiken sem. A bőr kanapék tisztítása a hiedelemmel ellentétben nem olyan nagy őrdöngősség. A folyamatos tisztítás megakadályozza, hogy a szennyeződések beleivódjanak, így semmivel nem nehezebb a tisztántartása, mint egy átlagos vászonhuzatú kanapénak.

A megfelelően kényelmes kanapé kiválasztásánál azt kell figyelembe venni, hogy a térdhajlatunk vonaláig érjen. Mikor leülünk, a combunknak legyen elég hely, de annyi maradjon a lábszár és a kanapé között, hogy felállásnál hátra tudjuk nyomni lábunkat. A legjobb háttámla az, amelyiknél nem egy görnyedt „C” alakot veszünk fel ülés közben, hanem a kényelmes és egészséges „S”-t.

A kanapé nagyon fontos bútordarab, ide ülünk le napközben, általában erről tévézünk, és ezen ülnek le vendégeink. Válasszunk olyat, ami beleillik lakásunk már meglévő stílusába, passzol hozzánk és számunkra kényelmes. Az Alpha bútor kanapé választéka hatalmas, érdemes átnézni a webshopot, és személyesen az üzletek kínálatát is. Számos nagyméretű és kisebb kanapé, valamint klasszikus vagy modern darabok, egyedi megoldások is megtalálhatók, ahogy a textilbőrtől a vásznon át, a valódi bőr kárpitozásig, sok minden. Számos ággyá alakítható kanapé is megtalálható a kínálatban, valamint olyanok, melyek elég nagy ülőfelülettel rendelkeznek ahhoz, hogy aludni lehessen rajtuk. Vendégek elszállásolására vagy egy délutáni pihenőre is alkalmasak ezek a darabok. Válasszon figyelmesen!

Bútorüzletek és az elérhetőségeik

Alpha bútor

Róbert K. krt.

1134 Bp., Róbert K. krt. 57.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Kecskemét

Kecskemét, Máriahegy 419.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

XI. Budafoki út

1117 Bp., Budafoki út 183.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Üllői út

1185 Bp. Üllői út 829

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha Bútor

Központi raktár

1182 Bp. Péterhalmi út 8

Elérhetőségek